Dongguan Fifth Metal Co., Ltd.

8 ting, du har brug for at vide om anodisering af aluminium

Slip tid: 2023-04-07 14:21:38  Hits: 10

1. Hvordan er aluminium anodiseret?

to Forbered aluminium til anodisering, overfladen rengøres først grundigt og skylles og placeres derefter i et bad af en eller anden elektrolytisk opløsning som svovlsyre. En elektrolyt er en elektrisk ledende opløsning med masser af positive ognegative ioner, som den ønsker at bytte.

a positiv elektrisk ladning påføres aluminiumet, hvilket gør det til \"anode\", mens ennegativ ladning anvendes på plader, der er suspenderet i Elektrolytten. Den elektriske strøm i dette kredsløb får positive ioner til at blive tiltrukket af denegative plader ognegative ioner til at strømme til den positive anode, det stykke aluminium.


2. Hvad er et barriere lag i anodisering?

den elektrokemiske reaktion får porer til at dannes på overfladen af ​​aluminiumet,når overskydende positive ioner undgår. Disse porer danner et geometrisk regelmæssigt mønster og begynder at eroderened i underlaget. Aluminiumet ved overfladen kombineres med denegativt ladede O2 -ioner for at skabe aluminiumoxid. Dette kaldes et barriere lag, et forsvar mod yderligere kemiske reaktioner på disse pletter.

as strøm fortsætter med at blive påført, de relativt svage og reaktive områder af porerne fortsætter med at trænge dybere ind i underlaget, hvilket danner en række søjle-lignende hule strukturer.

i længere strømmen påføres, jo større er penetrationen af ​​disse kolonner. For typiske ikke -nhard -belægninger kan dybden være op til 10 mikron. Når detteniveau ernået, og hvis der ikke er behov fornogen farve, stoppes processen, og overfladen kan forsegles blot ved at skylle i vand. Det vil efterlade dig med en hård,naturlig aluminiumoxidbelægning, der er i stand til at modstå kemisk angreb og meget ridsebestandig. Aluminiumoxid er vurderet til 9 ud af 10 på Mohs -hårdhedsskalaen, hvilket betyder andet kun til Diamond.-


3. Hvad er hårdt anodisering?

hard anodisering, undertiden kaldet type III, tilbyder større korrosionsbeskyttelse og modstand mod slid i ekstreme miljøer eller med bevægelige mekaniske dele underlagt en masse friktion. Dette produceres ved at fortsætte den elektriske strøm, indtil dybden af ​​porerne overstiger 10 mikron, helt til 25 mikron eller endnu mere. Dette tager mere tid og er dyrere, men giver et overlegent resultat.


4. Har aluminium brug for korrosionsbeskyttelse?

alt Aluminium ikke rust, det kan forværres inærvær af ilt, der kaldes oxidation. Hvad er oxidation? Det betyder simpelthen at reagere med ilt. Og ilt er meget reaktivt og danner let forbindelser med de fleste andre elementer. Når aluminium udsættes for atmosfæren, danner den hurtigt et lag aluminiumoxid på overfladen, og dette lag giver en grad af beskyttelse mod yderligere korrosion.

but aluminium skal modstå mere end bare ren luft og vand. Syre regn, saltvand og andre forurenende stoffer kan stadig udnytte svagheder i passiveringen af ​​overfladen. Selv moderne legeringer vil variere som respons på denne miljøeksponering, der spænder fra blot misfarvning af overfladen helt til mekanisk svigt.


5. Hvordan tilsættes farve til metalanodisering?

colored aluminium er det, som de fleste af os forestiller os,når vi tænker på anodisering. Det er det virkelige geni ved denne proces. De dejlige, stabile porer, der er ætset i overfladen, er ideelle til introduktion af farver eller pigmenter.

pigmentet fylder alle de tomme porer op til overfladen, hvor

&101; Det er derefter permanent forseglet. Derfor er anodiserede farver så holdbare - de kan ikke ridses fra overfladen, fordi farverne faktisk er dybenede og kun kan fjernes ved at slibe væk underlaget.#


6. Hvorfor har anodiseret aluminium altid den karakteristiske metalliske glans?

after farvelægning, anodiseret aluminium har et karakteristisk \"metallisk\" look. Dette er forårsaget af to faktorer. Den ene på grund af den ensartede elektro -

chemiske ætsning efterlades en ru overflade. Jo dybere porerne er, jo grovere er overfladen, men farverne vil også være så meget mere holdbare.-

secondly, lys, der slår overfladen delvis interagerer med farvestoffet og delvis med det ufarvede metal øverst. Det lys, der springer tilbage for at slå dit øje, vil faktisk være en kombination af to forskellige bølgelængder, der interagerer,når de reflekterer fra lidt forskellige overflader. Dette forårsager den karakteristiske glans af aluminiumsanodisering.


7. Kan andre materialer end aluminium anodiseres?

yes. Anodisering fungerer også med magnesium, titanium og endda ledende plast. Det er billigt, pålideligt og meget holdbart. Derfor bruges det så almindeligt i arkitektoniske fittings, fordi det er både smukt ognæsten uigennemtrængeligt for virkningerne af vejrforhold.


8. Hvorfor er det umuligt at anodisere en hel del?

anodisering kræver, at en del ernedsænket i en række kemiske bade. At holde en rolle i position kræver, at den monteres på en bøjle af en eller anden art for at forhindre, at den falder til bunden af ​​tanken. Hvor

101; ver den holdende armatur berører delen, vil dette område blive blokeret, og de anodiserende kemikalier fungerer ikke korrekt. Derfor er det smart at designe et sted fra din side, der kan bruges til at holde, men som ikke vil blive påvirketnegativt kosmetisk.

&#


is anodiserende rigtig

when du kontakter os for et gratis tilbud og projektgennemgang, vi kan tilbyde rådgivning om de mange forskellige efterbehandlingstjenester, vi tilbyder til hurtige protoypes og lavvolume -fremstilling. Vores specialister hjælper dig med at finde den løsning, der passer til dit budget, tid til at markedsføre og ønskede resultater. Lad os komme i gang i dag!

Tidligere: Alt hvad du har brug for at vide ...

Næste: Fremstilling af komplekse kompone...